Even voorstellen

Mijn naam is Monique Fontijn. Ik werk sinds 1994 met veel plezier als kinderfysiotherapeut. Ik deed mijn ervaring op tijdens mijn werk op twee verschillende Mytylscholen (scholen voor kinderen met een lichamelijke beperking) in Zwitserland en Nederland, een revalidatiecentrum en twee eerstelijns praktijken voor kinderfysiotherapie.


Van 1998 tot 2002 volgde ik de post-HBO-opleiding kinderfysiotherapie in Utrecht. Sinds 2002 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut (BIG: 89042967604/ CKR: 31975). Ik heb nascholingen gevolgd o.a. op het gebied van kinderrevalidatie, Bobaththerapie, Sensomotorische Integratie, Floortime, behandeling van kinderen van 0-2 jaar, diagnostiek en interventie bij asymmetrische zuigelingen, plagiocephalometrie, babymassage en draagdoekconsult. Ik heb daarnaast veel ervaring opgedaan met de behandeling van kleuters en schoolkinderen met fijnmotorische problemen en ben werk volgens recent wetenschappelijk onderzoek op het gebied van leren schrijven.


Als ouder volgde ik een Gordontraining, die niet alleen ondersteunend was bij de opvoeding van onze drie jongens, maar die ook vormend bleek voor de omgang en communicatie met kinderen en hun ouders op de praktijk. Ik ben inmiddels zelfs Gordontrainer (licentie opvoeding). Het delen van kennis en vaardigheden van Gordonmethode, het aanreiken van handvatten voor een liefdevolle verbinding tussen ouder en kind, geeft me positieve energie.

 

Zie ook: www.sensomotorische-integratie.nl, www.ekwip.nl, www.gordontraining.nl