Babymassage

Babymassage is een fijne en ontspannende activiteit om samen met je kind te doen. Het kan een waardevolle bijdrage leveren aan de opbouw van de band met je kind. Massage geeft je kind veiligheid, bevestiging en ontspanning. Het kan daarnaast ook een positieve invloed hebben op eetlust, spijsvertering en weerstand en draagt bij aan de ontwikkeling van het lichaamsbesef van je kind.

De workshop babymassage is er voor ouders met hun baby van 2-8 mnd. Er worden massagehandgrepen aangereikt en al doende kun je ervaren hoe je die het beste kunt afstemmen op jouw kind. Daarnaast wordt er extra  aandacht besteed aan het ondersteunen van de sensomotorische ontwikkeling.

De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van globaal 1,5 uur (inclusief inloop, kennismaking, uitwisselen van ervaring, omkleden, theorie). Er wordt gewerkt in kleine groepjes (max. 5-6 pers.).

Datum en tijd: dinsdagmorgen 10.00-11.30. Andere dagdelen zijn mogelijk in overleg. Kosten: E 55,-. Inschrijven kan per mail of telefonisch. Bij voldoende aanmeldingen voor een groepje kan gestart worden.

NB: voor sommige kinderen kan babymassage extra waardevol zijn; bijvoorbeeld voor kinderen die te vroeg geboren zijn, een moeilijke start hebben gehad of voor kinderen die opgroeien bij pleeg- of adoptieouders. Het is daarbij ook mogelijk op individuele basis af te spreken. Neem hiervoor even contact op.


 

Peutergym

Peuters ontwikkelen hun motoriek en zintuigen door ontdekkend te spelen en te bewegen. Een goede sensomotorische ontwikkeling is een belangrijke basis voor het ontdekken van omgeving en materialen, spel met andere kinderen en zelfredzaamheid.

Peutergym staat open voor alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Spelenderwijs doen peuters bewegingservaring op en leren ze gevoeld bewegen. Plezier in bewegen en opdoen van succeservaring staan voorop.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes van max. 5-6 kinderen, samen met een van hun ouders. Samen met een ouder is vertrouwd, samen met leeftijdgenootjes werkt stimulerend. Er is veel uitnodigend en uitdagend materiaal aanwezig.

Tijd: woensdagmorgen 10.00-11.00

Kosten: E. 6,50 per les.